# Топ 7 мита за домакинството

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Myth-vs-Fact.jpg

Митове: всички сме чували какви ли не – независимо дали са свързани с ядене на моркови, за по – добро зрение в тъмното, пиенето на кафе, заради което се забавя растежа или да чакате един час след хранене, за да плувате. Митовете са навсякъде и понякога е по – трудно, отколкото си мислите, да кажете кои са достоверни и кои са напълно грешни.

  • МИТ №1 – Соларните панели не работят в облачен ден

Наближаването на лятото може да изглежда идеалното време за инвестиране и инсталиране на слънчеви панели, защото всеки знае, че те се нуждаят от слънчева светлина, за да работят, нали? Грешно! Въпреки че слънчевите панели работят най – добре в слънчев ден, те функционират и в облачни дни. Това се дължи на способността им да абсорбират UV и инфрачервена светлина и при лошо време, така че да могат да продължат да генерират енергия.

  • МИТ №2 – Нагласяне на отоплението на ниски градуси през целия ден е по – ефективно

Много хора смятат, че оставянето на отоплението на ниско ниска температура през целия ден е по -ефективно от включването му, когато и когато имате нужда. Тази тема е широко обсъждана на различни мероприятия и обучения, като общият консенсус е, че тъй като нито един дом не е напълно херметически затворен, винаги ще има малка степен на топлина, излизаща от жилището. Следователно, винаги ще губите топлина, дори ако системата ви е на ниско ниски градуси. Само включването на отоплението, когато имате нужда, би означавало, че няма топлина, която да се губи, когато не сте наоколо.

  • МИТ №3 – Белината елиминира спорите на мухъл

Това е често срещано погрешно схващане поради факта, че белината ще убие и премахне въпросната видима плесен. Белината обаче няма да може напълно да се отърве от спорите на мухъла. Това може да стане с почистваща четка, вода и подходящ почистващ продукт. След като почистването е извършено, си струва също да се проучи причината за проблема и след това да се лекува ефективно, за да се предотврати връщането на мухъл.

  • МИТ №4 – Най – доброто време за поливане на цветя е вечер

Научен факт е, че топлината изпарява водата, така че е нормално да мислим, че най -доброто време за напояване на градината е вечер, след като слънцето залезе. Вечерното поливане има някои ползи за почвата, тъй като е в състояние да попие и задържа водата по – ефективно. Това обаче създава идеална среда за размножаване на плесени, гъбички и други потенциални проблеми за градината.

Най -доброто време за напояване е всъщност сутрин, когато слънцето изгрява за първи път. Това ще гарантира, че тревата има време да поеме необходимото количество вода, преди слънцето да изпари излишъка през целия ден, предотвратявайки болести и поддържайки градината свежа за по -дълго време.

  • МИТ №5 – Утайката от кафе отпушва мивки

Този мит може да нанесе повече вреда, отколкото полза. Всъщност утайката от кафе е сред някои от основните причини за запушени канали. Изпразването на утайката от кафе в мивката ще създаде натрупване на дебела консистенция, която може да изиска намесата на водопроводчик. Някои специалисти дори го сравняват с изливането на цимент в мивката!

  • МИТ №6 – Включването и изключването на уреди от щепсела изразходва повече енергия, отколкото оставянето им в режим на готовност

Превключването на уреди в режим на готовност вместо изключването им е доста често срещан навик, който много хора имат. За съжаление, много електронни устройства в режим на готовност ще продължат да използват енергия, ако захранването не бъде прекъснато от източника или от контакта. Въпреки че някои хора вярват, че включването и изключването на устройствата от щепсела на стената генерира прилив на енергия, по -голям от оставянето на уредите в режим на готовност, това често не е така.

  • МИТ №7 – Съдовете трябва да се изплакнат преди слагането им в съдомиялната машина

Макар да изглежда логично, изплакването на съдовете преди да ги поставите в съдомиялната машина е излишно. Повечето съдомиялни машини и почистващи препарати се правят, като се очаква частиците от храната все още да бъдат прикрепени към съдовете. Без тези частици, към които да се вкопчат, препаратът често не се представя добре, което води до по -малко чисти съдове. Освен това, без обичайната мазнина и мръсотия, алкалните нива в съдомиялната машина ще бъдат много по -високи от нормалните. Да не говорим, че при предварителното изплакване се използва значително повече вода, отколкото очаквате. Премахването на тази стъпка ще намали потреблението на вода и ще ви спести пари.

Share this post

There are no comments

Вашият коментар

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.