Дали да изберем котлон с индукционно нагряване и какво точно е това ?

Котлоните с индукционно нагряване представляват уреди, които нагряват директно съда за готвене чрез магнитна индукция, вместо с открит пламък или електрически нагревател. Тъй като при индукцията се нагрява директно съдът, а не обикалящата площ на котлона.

За почти всички видове индукционни котлони съдът трябва да бъде изработен от материал като чугун или някои видове неръждаема стомана, или да съдържа такъв. В този случай съдове от мед, стъкло или алуминий може да се използват, само като се постави отделна феромагнитна междинна подложка, която в този случай служи за нагряваща се подложка на съдовете. За да проверите лесно дали съдът, който сте избрали, е подходящ Ви трябва само обикновен постоянен магнит. Съвременните индукционни котлони автоматично разпознават дали съдът е подходящ и едва в такъв случай минават в работен режим (включват магнитното поле). При сваляне на съда котлонът се изключва. Това е допълнителна икономия на енергия и по-малко енергия, отделяна в помещението.
Повърхността на индукционните котлони се нагрява само от топлината на съда върху него. Поради тази причина вероятността от изгаряне от котлона е минимална.

Индукционните котлони са високоефективни, което означава, че по-малко топлина се отделя в кухнята и бързо може да се изключи. Лесно се почистват, защото повърхността на котлона не се нагрява и върху него няма изгаряне на продукти от готвенето.

Предимства
Не е необходимо време за нагряване. Енергията директно нагрява дъното на съда.Недостатъци
Специални изисквания към съдовете.
Може да се въздейства на домашни животни при ниски честоти на работа.
Висока пикова мощност.
Евентуално електромагнитно въздействие и смущения.

There are no comments

Вашият коментар

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.