Смарт решения за Вашия дом и автоматизация на уредите

Умните домове и интелигентните уреди са новата тенденция в домакинството. С днешните приложения за смартфони можем да имаме 24/7 достъп до домовете си.

В тези времена  можете да направите почти всичко само с докосване на пръстите си. От онлайн банкирането до онлайн пазаруването, има много малко неща, които не можем да контролираме от нашите смартфони.

Дори домакински уреди, като чайници, кафе машини, прахосмукачки, бойлери и уреди за отопление са се превърнали в “smart”. Вече не се изисква физическa човешка намеса за някои от ежедневните ни задължения – с правилното приложение можем да си приготвим сутрешната чаша кафе, без да оставяме топлите удобства на леглото си, да започнем приготвянето  на вечерята си от офиса или любимият робот да изчисти къщата, докато ние си почиваме.

В духа на смарт технолигиите, си заслужава да споменем и един уред, който не само, че улеснява живота ни, а и има функциите да ни спестява пари и енергия. Да се насладиш на горещ душ по всяко време е едно от най-простите удоволствия в живота. Удобството обаче по принцип идва на висока цена – наличието на топла вода в готовност означава, че тя непрекъснато се загрява и претопля, което води до ненужна консумация на енергия и високи разходи за енергия. Ако старият Ви бойлер има нужда от подмяна, закупуването на интелигентен такъв е най-добрият начин да спестите енергия, като същевременно не се отказвате от този релаксиращ душ. И ако работи добре, все пак можете да получите всички предимства на интелигентния бойлер, като надстроите традиционния си модел с интелигентен контролер. Повечето смарт  бойлери притежават енергиен калкулатор за изразходваната ел. енергия, режим ECO SMART, който следи Вашите навици и по този начин изработва  алгоритъм на работа  като Ви осигурява достатъчно топла вода,  точно когато  се нуждаете от нея. Интелигентните бойлери  установяват безжична връзка с вашия телефон чрез приложение. От там можете да следите състоянието на нагревателя, да задавате графици и точно да регулирате температурата на изхода. Ако някога има теч или неизправност, усъвършенстваните сензори могат да предупредят както вас, така и лицензиран техник навреме, за да предотвратят най-лошото. Най-хубавото е, че това работи независимо къде се намирате.

Защо това е важно? Предоставянето на топлина и топла вода на европейските сгради консумира много енергия, около 40% от потреблението на енергия в Европа. Използването на тази енергия по-ефективно ще доведе до съществена разлика в намаляването на консумацията на енергия. Интелигентното отопление ще помогне за повишаване на общата ефективност на отоплението, генерирайки икономия на енергия до 15%.

Как? Интелигентното отопление поставя потребителите на мястото на водача. Интелигентният термостат позволява на потребителите да приспособяват отоплението към техните нужди, като дистанционно настройват отоплението чрез своя смарт телефон или таблет. Интелигентната система за отопление също така позволява така наречения „дистанционен мониторинг на уредите“, при което инсталаторът или сервизната компания се сигнализира за неизправности, например за неизправности в бойлера или спад на налягането на водата. Лесните за потребителя интерфейси на отоплителните уреди и интелигентните измервателни уреди също информират потребителите в реално време за тяхната консумация на енергия, като избягват изненади в сметките си за енергия.

Даваме Ви примери за някои „smart“ уреди :

  1. Бойлер Теси BelliSlimo Cloud 80л с Wi-Fi. Той разполага с интуитивно програмиране и мониторинг от приложението TESY Cloud, достъпно за iOS и Android. BelliSlimo Cloud е високотехнологичен електрически бойлер с двоен резервоар, който съчетава изключителен италиански дизайн, тънък силует с дълбочина 28 см за лесен монтаж и първокласен комфорт. ВИЖТЕ ТУК
  2. Бойлер Теси ModEco Cloud 80л с Wi-Fi. Уредите в гамата се отличават с модерен дизайн, както и с най-съвременните технологични иновации, които съчетават в себе си енергоспестяващи решения и отговарят на най-строгите изисквания за сигурност. ВИЖТЕ ТУК
  3. Бойлер Елдом WV08039EW 80л с Wi-Fi. Бойлер от последно поколение, който освен обем, мощност и минимални енергийни загуби, вече разполага и със собствен интелект!
    Компактният електронен модул, вграден в бойлерите ЕЛДОМ, управлява прецизно работата на водонагревателя и Ви спестява всички ангажименти по осигуряване на икономичен режим на загряване на водата.ВИЖТЕ ТУК

There are no comments

Вашият коментар

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.