Съвети за Вашата пералня

Неприятна миризма в барабана

Ако имате неприятна миризма на мухъл от пералнята си и тя се прехвърля върху вашите дрехи, пуснете я ( празна ) на пълен цикъл с половин чаша вода за уста. Това ще освежи пералнята. Можете да заместите водата за уста с ябълков оцет. Сложете 1 чаша оцет и изчакайте. Веднага ще усетите разликата.

 

Не претоварвайте пералнята си

Когато надвишите капацитета на пералнята, дрехите ви никога няма да бъдат напълно чисти; ще бъдат много намачкани, което се причинява от тежестта и напрежението от дрехите. Също така това кара пералнята ви да работи много по – усилено, отколкото е нужно, което може да доведе до ранното и бракуване.

Не използвайте твърде много прах за пране. Понякога в старанието си да постигнем максимална чистота слагаме още половин капачка. Но точно това може да доведе до по – бърза повреда на плата.

 

Правилна програма

Използвайте правилната програма – не пускайте дрехите си на една и съща . Знаем, че това е честа практика, но грешна. Не случайно има толкова много различни програми и настройки на модерните перални. Всяка една от тях използва различна сила,скорост и количество вода. Дрехите ще Ви благодарят по – късно !

Не оставяйте изпраните дрехи в пералнята твърде дълго – дори да сте много изморени вечер, извадете дрехите от пералната машина, в противен случай ще се появи онази неприятна миризма, която никой не желае.

There are no comments

Вашият коментар

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.